MENIU

Premierul bulgar, Boiko Borisov, testat pozitiv pentru coronavirus

Boiko Borisov, premierul Bulgariei

 Premierul bulgar, Boiko Borisov, a anunțat că are coronavirus și că va urma tratamentul prescris de medici la domiciliu. Acesta a primit rezultatul pozitiv la al treilea test COVID-19 pe care l-a făcut în ultimele zile după ce a intrat în contact cu ministrul Dezvoltării care a fost testat pozitiv.

 

„Deși mi s-a ridicat oficial carantina, vineri am amânat toate întâlnirile și evenimentele publice pentru zilele următoare. După două teste PCR, de astăzi sunt pozitiv cu COVID-19. În general, am o stare generală de disconfort, în acest moment, sunt la dispoziția medicilor și urmez recomandarea de a rămâne acasă”, a scris duminică seară, premierul bulgar pe Facebook. Acesta a spus că a informat rețeaua de sănătate publică de toate contactele pe care le-a avut.

În încheierea mesajului, Borisov a transmis că este „sigur că, respectând măsurile, vom reuși împreună!”.

Sâmbătă, direcția de sănătate publică din capitala Bulgariei i-a transmis lui Borisov că poate ieși din carantina autoimpusă după rezultatele negative la primele două teste.

Șeful Executivului de la Sofia anunțase de vineri deja că intră în autoizolare după ce intrase în contact cu ministrul adjunct al Dezvoltării regionale Nikolai Nankov, testat pozitiv pentru COVID-19. 

Mai multe articole despre:
boiko borisov coronavirus bulgaria coronavirus