MENIU

Predicție din ALDE: ”Președintele va semna chiar foarte repede decretul de revocare a lui Lazăr”

Europarlamentara ALDE Renate Weber spune că evaluarea procurorului general este foarte bine argumentată şi cu greu poate fi combătută.

”Preşedintele Iohannis nu poate refuza revocarea lui Lazăr”, spune Renate Weber pentru RFI Romania.

Europarlamentara ALDE spune că „este un raport foarte bine argumentat. Nu ştiu dacă neapărat cele 20 de puncte puteau fi reduse la mai puţine, dar categoric, analiza făcută acolo este o analiză care mi se pare mie cu greu poate fi combătută de cineva, sunt argumente foarte puternice în acea analiză”.

”Mi-e foarte greu să cred că va putea face acest lucru. Având în vedere decizia CCR, e practic într-o situaţie similară cu cea în care a fost când a fost vorba de doamna Kovesi. Acum, însă, cred că avem un motiv în plus să credem că preşedintele va semna chiar foarte repede decretul de revocare. E vorba de situaţia personală a domnului preşedinte, pentru că din momentul în care aflăm că domnul Augustin Lazăr este procurorul care a clasat, a închis un dosar penal al preşedintelui României şi că ulterior preşedintele l-a numit pe acesta în funcţia de procuror general, avem o problemă uriaşă cel puţin de moralitate, dacă nu mai mult de atât. Eu cred că preşedintele Iohannis îi va cere demisia domnului Lazăr şi de data asta cred că o va cere cu succes”, a spus Weber.

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis tudorel toader Augustin Lazăr