MENIU

”Președinte mut, asta nu am vrut!” Ce au scandat oamenii în Sibiu

<p>Protest Sibiu</p>
<p>Protest Sibiu</p>

Nici președintele Klaus Iohannis nu a scăpat de criticile românilor furioși, Iohannis a primit un duș rece chiar în orașul în care a fost primar, Sibiul.

Cei aproximativ 3.000 de sibieni care au protestat miercuri seara în Piața Mare au scandat: "Președinte mut, asta nu am vrut!" și "Iohannis – dreptate!", informează Turnul Sfatului.

De la biserica de pe Bulevardul Mihai Viteazu au ieșit în întâmpinarea manifestanților mai mulți preoți care i-au chemat să se apropie de lăcașul de cult. S-au tras chiar și clopotele, însă sibienii au plecat mai departe strigând "Vrem spitale, nu catedrale!".

Pe banerele protestatarilor s-a putut citi "Ei n-au murit, ei ne-au trezit" și "Protest privat, patriarh neinvitat". Deși mitingul nu a fost autorizat, pe parcurs au ajuns lângă manifestanți mașini de jandarmi și de poliție care i-au ajutat pe oameni pe parcursul marșului. În fiecare intersecție, polițiștii de la circulație au oprit traficul pentru a trece coloana de manifestanți. La final, sibienii nu au uitat să le mulțumească.

Sursa: Turnul Sfatului