MENIU

Președinte de stat, achitat într-un dosar de corupție. Acesta fusese înregistrat aprobând mita

Curtea electorală din Brazilia i-au achitat pe președintele îne xercițiu, Michel Temer, și pe fosta președintă, Dilma Rousseff, după ce fuseseră ivestigați în urma unor acuzații de primire a unor fonduri ilegale rezervate campaniei electorale din 2014. 

Decizia a fost luată cu patru din șapte voturi, dar Temer se confruntă cu încă cu o anchetă de corupție și cu protestele de stradă care amenință să-l îndepărteze din funcție înainte de următoarele alegeri prezidențiale din octombrie 2018.

Temer (76) a fost înregistrat de proprietarul unei companii în timp ce își dădea acordul pentru plata unor sume de bani cu scopul de a cumpăra tăcerea fostului șef al deputaților Eduardo Cunha.

Michel Temer a fost candidatul la postul de vicepreședinte, alături de Rousseff în 2014, dar Rousseff a fost inculpată anul trecut pentru manevre fiscale ilegale menite să ascundă deficitul bugetar.

Ea a negat acuzațiile. Perspectiva ca un al doilea președinte brazilian să fie forțat să iasă din funcție în mai puțin de un an a dezechilibrst economia braziliană, care se află în cea mai gravă recesiune înregistrată, datorită în parte eforturilor lui Temer de a impune, prin intermediul Congresului, măsuri de austeritate nepopulare.

Mai multe articole despre:
Dilma Rousseff Michel Temer Eduardo Cunha