MENIU

Prăpăd în țară, după furtunile extreme: acoperișuri luate de vânt, mașini distruse, monumente funerare - scoase din pământ - VIDEO

Monumente funerare - scoase din pământ

Vremea rea a făcut din nou ravagii în țară. În Gorj, mai multe monumente funerare au fost scoase din pământ, pe Transalpina rafalele de vânt au depășit 140 de kilomertri pe oră, iar un camion s-a răsturnat. În mai multe zone din țară, zeci de mașini au fost distruse, iar acoperișurile caselor smulse de vijelie. 

În Timișoara, vijelia a făcut prăpăd. Acoperișul și balcoanele unui bloc au fost distruse, iar mai multe mașini au fost avariate. Și mai mulți stâlpi de electricitate au fost doborâți la pământ.

Mașini distruse de bucăți mari din lemn desprinse din acoperișurile smulse de pe blocuri au fost și în Lupeni, Hunedoara. 

În localitatea Stăneşti, din judeţul Gorj, mai multe monumente funerare au fost scoase din pământ, după ce un copac din curtea cimitirului a fost doborât de rafalele puternice. Rădăcinile copacului au scos crucile din pământ.

Pe Transalpina, rafalele de vânt au depășit peste 140 km pe oră. Un camion a fost răsturnat de vântul puternic, iar acoperișurile mai multor cioșcuri au fost aruncate pe șosea.

Cod roșu de vreme rea a fost și în Bistrița-Năsăud.

Bucați mari de gheață au acoperit și curțile caselor din Berceni, Ilfov.