MENIU

Prăjitura din caietul bunicii: NAŞA. Reţeta pas cu pas

Prăjitura din caietul bunicii: NAŞA. Reţeta pas cu pas 

Dacă îţi este dor de prăjiturile din copilărie, iată o reţetă a unei prăjituri uitate în caietul de reţete al bunicii: prajitura NAŞA. 

Ingrediente

Blatul

12 albușuri

o cană și jumătate de zahăr (375 g

o cană și jumătate de făînă (măsori cu aceeași cană)

1 praf de copt, un bol cu samburi nuca (200 g)

2 foi de napolitană (pachet mare)

Preparare

Coci sâburii de nucă în cuptor. Samburii de nucă se zdrobesc puțin, mixezi albușurile spumă, adaugi zahărul continuând să mixezi până se face că o bezea adevărată care nu pică de pe paletele mixerului.

Pui nucile sfărâmate, făînă amestecată cu praful de copt și incorporezi ușor, cu o lingură de lemn, amestecând de jos în sus. Torni totul într-o tavă pregătită în prealabil. Tavă are 34/23 cm,în interior. Nivelezi ușor că să nu scoți aerul din albușuri și îl coci în cuptorul încălzit deja.

Începi așa: Pui gălbenușurile în vasul în care faci crema. Mixezi gălbenușurile cu zahărul până arată că o smântână, adaugi apă, mixezi puțîn și vasul îl pui la bain-marie continuând amestecarea(cu țelul) până se obține consistentă unei creme.

Adaugi zahărul vanilat, amesteci și lași la răcit. Când crema este aproape rece amesteci margarină(să fie la temperatura camerei).

Asamblarea: foaie de napolitană, crema, blat, crema, foaie de napolitană. După ce ai asamblat-o, ține-o vreo 2 ore la frigider.Prăjitură cu foi de napolitană. Atenție: pe foaia de la baza se pune mai puțină crema pentru că blatul cu nuca este greu.

 

Sursa

Mai multe articole despre:
NASA prăjitură reţetă