MENIU

Povestea Veronicăi, studenta româncă decedată în accidentul din Spania. "Viaţa e nedreaptă"

Tânăra din România care şi-a pierdut viaţa în accidentul petrecut în Spania era  studentă la Facultatea de Geografie şi Geologie, din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iaşi. Veronica M. avea 23 de ani şi plecase în Barcelona cu o bursă Erasmus.

Reprezentanţii Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iași (UAIC) au confirmat că Veronica M., în vârstă de 23 de ani, era în anul I, la studii de master, la Facultatea de Geografie și Geologie, iar din luna februarie 2016, urma un stagiu de studiu Erasmus la Universitatea din Barcelona.

"Pentru noi este o lovitură extrem de puternică. Când pierzi un student la master, când e și Erasmus, când te bazezi că face cinste școlii de la Iași și te trezești că moare într-un accident stupid în Spania.... Asta este viața. Este nefericită și nedreaptă, suntem bulversați cu toții", a declarat prof.dr. Constantin Rusu, fost președinte al Senatului UAIC, pentru presa locală.

Un autocar cu studenți Erasmus de diverse naționalități s-a răsturnat și s-a ciocnit cu un alt vehicul pe o autostradă în nord-estul Spaniei, au anunțat duminică serviciile de intervenție, potrivit DPA și EFE. Potrivit autorităților spaniole, 13 persoane au murit în urma respectivului accident.

În accident au fost rănite alte 43 de persoane, dintre care circa 30 au fost spitalizate.

Accidentul s-a produs la primele ore ale dimineții în apropiere de orașul-port Tarragona. Postul TV3 a relatat că șoferul autocarului a pierdut controlul volanului, după care autocarul s-a răsturnat și s-a ciocnit cu un autovehicul din sens opus.

La bordul autocarului se aflau 56 de studenți Erasmus de 19 naționalități diferite, care se întorceau de la un festival organizat la Valencia, potrivit Agerpres.