MENIU

Povestea Nicoletei, fetița din Vaslui care iubește geografia și visează la drumeții

Şcoala este singura şansă a copiilor din zonele defavorizate să scape de sărăcie. De aceea, cu toţii luptă să termine măcar liceul. Din păcate, lipsa banilor îi obligă pe mulţi să abandoneze şcoala în clasa a noua, când nu îşi mai permit să facă naveta la oraş. Realitatea TV, în parteneriat cu World Vision şi Perfect Tour, a lansat o campanie de sprijinire şi recompensare a copiilor merituoşi, care, în ciuda dificultăţilor, continuă să meargă la şcoală.

"Dacă nu ai școală, nu ai parte. Daca nu știi nimica, nu te ajuta deloc în viață. Vreau să mă duc mai departe la liceu, să termin toate 12 clase", spune Nicoleta.

Nicoleta e elevă în clasa a şasea a şcolii din localitatea vasluiană Rafaila. Dintre materii, cel mai mult îi plac biologia şi geografia. Ele o ajută să evadeze şi să descopere minunile lumii.

"Cred ca ar fi fantastic la munte, să fii pe munte și să faci drumetii, mai ales în vârful muntelui să te tragi cu snowmobilul, cu toate...", spune fetița. 

Dar e conştientă că părinţii ei, care muncesc cu ziua prin sat, nu îşi vor permite vreodată să îi ofere o asemenea excursie. Mai are doi frăţiori şi cinci surioare. Iar singurul venit constant al familiei îl reprezintă alocaţiile copiilor. Din păcate, e foarte probabil ca peste doi ani, când termină clasa a opta, Nicoleta să fie obligată să abandoneze şcoala.

Daca familia se mentine in continuare așa, mai mult de 8 clase copiii nu vor invata, pentru ca nu au posibilitate sa meargă mai departe la liceu.

Părinţii sunt conştienţi că, fără şcoală, Nicoleta e condamnată la sărăcie. Dar nu ştiu cum o vor putea ajuta să facă naveta la oraş, unde ar trebui să meargă la liceu.

"Fără școala nu faci nimic. Dacă Dumnezeu e mare și ne ajută, mergem mai departe. Problema-s banii, asta e. Muncesti, asta e", spune tatăl NIcoletei. 

Judeţul Vaslui e cea mai săracă regiune din UE. Lipsa banilor condamnă mii de copii la un trai modest şi îi obligă să abandoneze şcoala înainte de vreme. Realitatea TV, în parteneriat cu World Vision şi Perfect Tour au demarat campania de sprijinire şi recompensare a copiilor care, în ciuda greutăţilor, continuă să meargă la şcoală.

Pe platforma www.viitorpentrucopii.ro puteţi găsi informaţii despre nevoile micuţilor din zonele sărace ale României şi modul cum pot fi ajutaţi. Iar cei merituoşi vor fi recompensaţi cu o excursie în lumea de vis - la Disney Land Paris.