MENIU

Povestea emoționantă a celui mai trist elefant din lume. Guvernul refuză să-l ajute

Mali este o femelă elefant în vârstă de 43 de ani din Sri Lanka. Ea a fost adusă în primele luni de viață într-o grădină zoologică din Filipine. Inițial a fost găzduită alături de alți doi elefanți, dar aceștia au murit la scurt timp după venirea ei, iar de atunci a rămas singură.

Din cauza izolării și a condițiilor precare, Mali s-a îmbolnăvit. Veterinarii au diagnosticat-o cu probleme grave ale articulațiilor și răni ale picioarelor, fiind expusă unor infecții cu potențial letal, deoarece și-a petrecut toți anii din viață pe beton, în loc de iarbă.

Experții susțin că elefanții sunt ființe sociale, depinzând de prezența confraților, și că sunt activi mai mult de 20 de ore pe zi, parcurgând distanțe mari. Mali este ținută într-un țarc de dimensiuni reduse, fără să mai fi stat în compania altui elefant timp de 35 de ani. Din această cauză, Mali suferă și de depresie, iar cei care au observat-o și consultat-o spun că este unul dintre cele mai triste animale pe care le-au văzut. 

Impresionați de povestea ei și de fotografiile care o prezintă în singurătate absolută, cu ochii pironiți pe un zid de beton, voluntarii PETA și iubitorii de animale de pretutindeni au lansat o petiție către guvernul din Manilla, cerând să fie mutată într-un sanctuar în care să-și petreacă restul vieții și să se bucure de condiții mai bune.

Până în acest moment, s-au strâns mai mult de 120.000 de semnături, însă guvernul refuză să o mute pe Mali.