MENIU

Povestea dramatică a femeii de 47 de ani, care este anorexică şi vrea să fie ajutată să moară: "Fiecare zi este un iad"

Povestea dramatică a femeii de 47 de ani, care este anorexică şi vrea să fie ajutată să moară / Arhivă foto

Dramă uriașă pentru o canadiancă. Femeia de 47 de ani este anorexică şi vrea să fie ajutată să moară. Coșmarul acesteia pare să fi început încă din copilărie, mai exact la vârsta de 8 ani. De atunci are o relație conflictuală cu corpul ei, după cum chiar ea mărturisește. Greutatea femeii este una absolut șocantă. În prezent, femeia cântărește 41 de kilograme şi poate sta zile întregi fără să mănânce alimente solide.

Lucruri banale, precum cumpărăturile, pe care fiecare dintre noi le facem uneori chiar și zilnic, au devenit o corvoadă pentru canadiancă. 

"Fiecare zi este un iad. Sunt atât de obosită. Sunt terminată. Am încercat totul. Simt că mi-am trăit viaţa", spune femeia.

În prezent, femeia nu poate obţine în mod legal ajutor medical pentru a muri. O extindere a criteriilor pentru moartea asistată medical, care intră în vigoare în martie 2024, le va permite canadienilor, a căror singură afecţiune de bază este boala mintală, să aleagă moartea asistată medical, relatează Reuters.

Canada a legalizat moartea asistată în 2016 pentru persoanele cu boli terminale şi a extins-o în 2021 la persoanele cu afecţiuni incurabile, dar nu terminale. Modificările legale au fost precipitate de hotărârile judecătoreşti care au anulat interdicţiile care spuneau că oamenii nu pot fi ajutaţi să moară.

Noua dispoziţie privind sănătatea mintală va face din Canada una dintre cele mai mari ţări din lume care va permite asistenţa medicală pentru moarte (medical assistance in dying, prescurtare: MAID).