MENIU

Povestea doctorului care a salvat mii de bebeluși cu o supă de morcovi 

Povestea doctorului care a salvat mii de bebeluși cu o supă de morcovi

Doctorul Ernst Moro a fost un specialist austriac de excepție, ale cărui descoperiri a salvat mii de copii. S-a născut în 1874, în Ljubljana, Slovenia, țară care pe atunci făcea parte din Imperiul Austro-Ungar.

A studiat la Universitatea din Graz, Austria, iar ulterior a devenit profesor de pediatrie la Universitatea Heidelberg, Germania. Pediatria abia se dezvolta ca ramură medicală în Europa în acele vremuri, iar rata mortalității infantile era foarte mare, ajungând la aproape 25%. Unul dintre motivele majore pentru care mii de bebeluși mureau a fost diareea.

Doctorul Moro de la clinica de Pediatrie din Heidelberg a reușit să găsească o modalitate de a salva acei bebeluși, iar remediul său era simplu și genial în același timp. Supa de morcovi fiartă îndelung a oferit rezultate remarcabile ȋn tratarea diareei la copii. Încă din anul 1908, rata mortalităţii şi a complicaţiilor în rândul copiilor bolnavi de diaree a scăzut simţitor, supa dovendindu-se eficientă în toate tipurile de afecţiune.

Citește continuarea pe tabu.ro

Mai multe articole despre:
Ernst Moro