MENIU

Postare CUTREMURĂTOARE despre pasiunea ascunsă a Regelui Mihai. Puțin știu că el a făcut asta

Regele Mihai a murit

Regele Mihai iubea să zboare, dedcându-și câțiva ani din viață, după exil, unui loc de muncă în domeniul aviației, în Statele Unite. Astfel, Compania Națională Aerporturi București a decis să comemoreze moartea sa printr-un mesaj postat pe Facebook.

”Puțini știu că Regele Mihai I a fost pasionat de aviaţie, un „artist“ al domeniului, după cum îl caracteriza Regina Ana.
După ce a fost forțat să abdice și să plece în exil, Regele Mihai, care avea brevet de pilot încă din România, şi-a canalizat preocupările în domeniul aviației. Regele începe să lucreze pentru William Lear, proprietarul companiei aeriene Lear Jets and Co din Geneva. Aici, fostul suveran al României a realizat zboruri de încercare pentru verificarea instrumentelor de pilotaj”, arată CNAB într-un postare pe rețeaua socială.

Potrivit CNAB, munca prestată atunci de Regele Mihai a fost una dificilă, fostul monarh fiind nevoit să urmeze cursuri de perfecționare în SUA. Astfel, el a locuit o vreme la Santa Monica, lângă Los Angeles.

”Ziua de muncă la compania Lear începea la 8 dimineaţa, executa zboruri demonstrative pentru clienţi, făcea și reparaţii sau montaje la aparatele de zbor.
„Au fost ani de muncă intensă, din păcate nu mulţi; spun din păcate, pentru că munca aceasta a fost pasiunea mea dintotdeauna“, a povestit Regele Mihai.
În onoarea destinului mereu apropiat de aviație al Regelui Mihai I, Compania Națională Aeroporturi București a înnobilat cel mai important spectacol aviatic din România, Bucharest International Air Show, în anul 2013, așezându-l sub înaltul patronaj al Casei Regale a României”, mai spun reprezentanții CNAB în comunicat.

În galeria foto de mai sus puteți vedea imagini cu Regele Mihai I lângă două aparate de zbor.