MENIU

Porci, răspuși de o boală MISTERIOASĂ, în județul Olt: Oamenii sunt disperați, autoritățile dau din colț în colț

O boală misterioasă omoară porcii din Olt

Sătenii unei comune din Olt sunt exasperați după ce porcii le-au fost răpuși de o boală misterioasă. Medicii nu au răspunsuri, iar rezultatele analizelor nu mai vin. În tot acest timp, oamenii sunt obligați să își sacrifice animalele, relatează Realitatea PLUS. 

Sătenii din localitatea Cungrea, județul Olt, așteaptă o explicație în legătură cu decesul inexplicabil al porcilor din bătătură. 

Până în prezent, numai dintr-o singură gospodărie au murit patru animale, iar un al cincilea a fost sacrificat în încercarea de a se pune un diagnostic, care însă se lasă așteptat. 

Omaneii spun că printre simptomele sesizate în rândul porcilor se numără niște pete roşii care le apar pe corp, se învineţesc în zona gâtului şi li se înroşesc urechile. 

Medicul veterinar din zonă nu a reușit să dea de cap misterioase boli, asta deși s-au luat probe de sânge și a fost recomandat chiar și un tratament. 

Și mai grav este că nu vorbim despre un caz singular. Cu toate că și în alte gospodării porcii au început să dea semne de boală, proprietarii au decis să nu mai anunțe autoritățile, aflând că dacă este vorba de pestă porcină africană statul nu oferă despăgubiri pentru cadavre.

La aproximativ două săptămâni de la primul caz de îmbolnăvire, oamenii încă mai așteaptă răspunsuri. 

DSV Olt susține, prin vocea purtătorului de cuvânt, că din analizele efectuate până în prezent nu a fost detectată nicio altă boală în afară de pesta porcină africană, precizând că se caută în continuare răspuns pentru cazurile de mortalitate. Oficialul DSP susține că în localitatea cu pricina nu ar mai fi alte cazuri de îmbolnăvire.

Mai multe articole despre:
porci boala boala porci porci morti olt dsv pesta porcina