MENIU

Ponta și Cazanciuc, chemați la audieri, ca martori, în dosarul Insulei Belina

Victor Ponta și Robert Cazanciuc (2014)

Fostul premier Victor Ponta și fostul ministru PSD al Justiției, Robert Cazanciuc, au fost citați la audieri în dosarul Belina. Cei doi sunt chemați pentru a da declarații în calitate de martori, potrivit Realitatea Plus. Potrivit Realitatea Plus, Robert Cazanciuc s-a prezentat în fața magistaților.

Dosarul a fost trimis în judecată în anul 2018, iar în acest moment se află în faza cercetării judecătorești, ceea ce înseamnă că sunt audiați martorii. 

Dosarul vizează trecerea ilegală a unor părți din insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman, în 2013. Procurorii anticorupţie susţin că aceste operațiuni s-au derulat prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, ceea ce a făcut posibil ca în doar câteva zile cele două proprietăţi să fie închiriate, tot ilegal, firmei Tel Drum, în spatele căreia s-ar fi aflat Liviu Dragnea. Pentru realizarea transferului de proprietate a fost adoptată o hotărâre de guvern prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale.

În iunie 2018, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis-o în judecată pe Sevil Shhaideh, o apropiată a lui Liviu Dragnea, acuzată de abuz în serviciu comis în perioada în care a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.