MENIU

Ponta, audiat la ÎCCJ în dosarul Turceni-Rovinari. Ultimul termen al procesului - 27 februarie

Fostul premier Victor Ponta a fost audiat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Rovinari - Turceni, în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Instanţa a stabilit ca ultimul termen al procesului să se desfăşoare pe 27 februarie, când vor avea loc dezbaterile finale, scrie agerpres.ro. 

Dan Şova a cerut, prin avocat, ca şedinţa să nu fie publică, însă judecătorii i-au respins cererea, mai ales că Victor Ponta a fost de acord cu participarea jurnaliştilor la proces.

Ponta a răspuns întrebărilor adresate de judecători şi procurorul de şedinţă, în legătură cu împrejurările în care a intrat în posesia unui autoturism Mitsubishi şi contractele încheiate cu casa de avocatură a fostului senator Dan Şova, inculpat şi el în acest dosar.

În legătură cu acuzaţia de complicitate la evaziune fiscală, Ponta a spus în sala de judecată că nu înţelege fapta de care este acuzat de DNA.

"Prin raportul de expertiză întocmit la urmărirea penală s-a stabilit că am plătit la timp toate taxele şi impozitele aferente sumelor primite prin convenţia de conlucrare încheiată cu SCA 'Şova şi Asociaţii', iar ANAF nu s-a constituit parte civilă împotriva mea, pentru că nu s-a constatat un prejudiciu. În urma controlului ANAF din 2011, s-a constatat că toate facturile emise în baza convenţiei de conlucrare au fost înregistrate în contabilitate şi s-au plătit taxele şi impozitele aferente acestora. Atâta timp cât am plătit toate taxele şi impozitele nu reuşesc să înţeleg care a fost implicarea mea în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală", a declarat Ponta.

Fostul prim-ministru a afirmat că, în anul 2008, l-a întrebat pe Şova dacă poate beneficia, la fel ca ceilalţi avocaţi din SCA Şova şi Asociaţii, de o maşină de serviciu.

Mai multe articole despre:
ÎCCJ