MENIU

Ponta anunță că nu susține un guvern monocolor

Liderul Pro România, Victor Ponta, a confirmat, luni seara, că nu va susține un guvern PNL și a spus că nu vede cum poate să guverneze un executiv monocolor care are numai 100 de parlamentari din 465.

„Reprezint niște alegători și un electorat de centru-stânga, care nu își dorește un guvern PNL", a punctat Victor Ponta. „Nu-l văd, în acest moment, un proiect de succes", a declarat Victor Ponta.

Liderul Pro România a confirmat că a avut în cursul zilei o întâlnire la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, precizând că au avut o discuție „clară și scurtă".

Președintele „urmează să facă mâine (marți - n.r.) anunțul privind primul-ministru și să vedem ce se întâmplă", a mai spus Victor Ponta la Digi24. El a precizat că nu i s-a cerut să susțină un guvern monocolor PNL și, de altfel, nici n-o va face.

"Un guvern al unui singur partid, cu 100 de parlamentari din 465... Nu văd cum să-ți treci bugetul și alte legi importante", a declarat Ponta. El a constatat că, în momentul de față, partidele de dreapta pun condiții PNL, condiții care vin în contradicție flagrantă unele cu altele.

Astfel, USR cere alegeri locale în două tururi, UDMR într-unul singur, ALDE condiționează sprijinul de excluderea PMP de la guvernare, în timp ce PMP nu va susține decât un guvern la care va fi parte.

"Noi n-am avut niciun fel de condiții. Ei au discutat condiții de intrare ale partidelor de dreapta. Noi n-am pus condiții (...) dar nu vreau nici eu să-mi dezamăgesc alegătorii. Nu voi face parte dintr-o coaliție de dreapta că n-am cum", a precizat Ponta.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta