MENIU

Polonia, lovită de al TREILEA val al pandemiei. Tulpina britanică se răspândește rapid în țară

Polonia, în alertă din cauza tulpinii britanice a coronavirusului

Numărul noilor cazuri de Covid-19 este în continuă creștere în Polonia, iar tulpina britanică se răspândește rapid, a avertizat ministerul Sănătății. Autoritățile au anunțat o creștere săptămânală constantă de 20% a infectărilor și le-au transmis cetățenilor să se pregătească pentru al treilea val al pandemiei. 

Vineri, Polonia a raportat 8.777 de noi cazuri de coronavirus şi 241 de decese.

Recent, autoritățile a ridicat unele restricţii, deschizând pârtiile de schi, restaurantele, cinematografele, hotelurile şi teatrele, care funcţionează la o capacitate de 50%. 

”Suntem la începutul celui de-al treilea val. Situaţia nu este atât de dinamică ca în Slovacia sau Cehia, însă, din păcate, observăm această tendinţă ascendentă”, a declarat Wojciech Andrusiewicz, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.
”Din păcate, săptămânal observăm o tendinţă în creştere cu 20% a cazurilor”, a mai spus oficialul polonez, citat de Agerpres. 

Potrivit acestuia, aproximativ 10% din cazurile de COVID-19 sunt infectări cu tulpina britanică a virusului. În acest context, autoritățile au anunțat că analizează reintroducerea unor restricții. 

Bilanțul epidemiei din țară depășește 1,62 milioane de cazuri Covid-19 şi 41.825 de decese.