MENIU

Polonia ar putea acționa în justiție Pfizer pentru livrările parțiale de vaccinuri anti-Covid

Polonia ar putea acționa în justiție Pfizer pentru livrările parțiale de vaccinuri anti-Covid

După Italia, iată că și Polonia ar putea la măsuri în justiție contra companiei americane de biotehnologie Pfizer, dacă producătorul de medicamente nu va respecta livrările vaccinului său anti-Covid, relatează Reuters.

Anunțul făcut de compania americană Pfizer, care a dezvoltat vaccinul împreună cu partenerul său german BioNTech, legat de reducerea volumului livrărilor către țările europene a stârnit un val de reacțiia adverse

Cele două instituții au refuzat să comenteze furnizarea parțială a tranșelor de vaccin anti-COVID, anunțând doar printr-un comunicat de presă de săptămâna trecută că fac acest lucru pentru a majora producția europeană.

Până în prezent, și Italia a spus că ia în considerare măsuri legale, anunțul fiind făcut în contextul frustrărilor tot mai mari provocate de impactul reducerii livrărilor asupra campaniilor de vaccinare.

”Cred că o astfel de decizie (a unor măsuri legale) ar putea fi luată luna viitoare, dacă aceste livrări nu sunt respectate potrivit angajamentului producătorului”, a spus Piotr Muller, purtător de cuvânt guvernamental,  pentru radioul public polonez.

Luni, Polonia a primit 176.000 de doze din vaccinul Pfizer/BioNTech, adică aproximativ jumătate din cât aștepta. Legat de acest aspect, ministrul Sănătății, Adam Niedzielski, a afirmat, joi, că dozele lipsă vor fi livrate începând cu jumătatea lunii februarie.

”La acest moment, suntem în situația în care producătorul declară că aceste diferențe vor fi acoperite. Dar dacă nu se va întâmpla asta, atunci trebuie luate în considerare măsuri legale”, a explicat Muller.

Pe 20 ianuarie, autoritățile italiene au anunțat că intenţionează să întreprindă „în următoarele zile” acţiuni în justiţie împotriva companiei americane Pfizer, din cauza întârzierilor în livrarea dozelor din vaccinul său anti-COVID. Un anunț în acest sens a fost făcut de şeful celulei de criză pentru pandemie, Domenico Arcuri, prin intermediul unui comunicat remis presei.

Mai multe articole despre:
polonia pfizer actionat in justitie