MENIU

Poliţistul erou din atacul terorist din sudul Franţei a murit

Poliţistul erou din atacul terorist din sudul Franţei a murit

Ofiţerul de poliţie francez care a cerut să fie luat ostatic, în schimbul altei persoane, a murit, spun oficialii. Colonelul Arnaud Beltrame a fost numit erou de către preşedintele francez Emmanuel Macron.

Anterior, Macron dezvăluise că lt-colonelul Arnaud Beltrame suferise răni grave şi lupta pentru viaţa sa într-un spital. Şaisprezece persoane au fost rănite, două grav, în ceea ce Macron a numit un act de "terorism islamist".

Un locotenent-colonel în vârstă de 45 de ani s-a oferit voluntar în schimbul unui ostatic şi era în "stare gravă", a declarat Gérard Collomb, ministrul francez de Interne, salutând "curajul" acestui jandarm.

"Este vorba de un act de eroism cu care jandarmii şi poliţiştii implicaţi în protejarea cetăţenilor noştri sunt obişnuiţi", a spus Collomb, aflat în vizită în localitatea Trebes, unde a avut loc luarea de ostatici.

Un cetăţean francez de origine marocană în vârstă de 26 de ani, suspectat de radicalizare islamică, a luat vineri ostatice mai multe persoane într-un supermarket din localitatea Trebes, situată în apropierea oraşului Carcassonne din sudul Franţei. În timpul atacului, atacatorul a anunţat că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic.

După câteva ore de la atac, autorul a fost împuşcat mortal de forţele de intervenţie.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul comis ieri în sudul Franţei. 

Sursa: mediafax.ro

Mai multe articole despre:
Franţa atac terorist