MENIU

Poliţistul care ŞI-A ÎMPUŞCAT ÎN GÂT UN COLEG de serviciu, cercetat disciplinar

Poliţistul care şi-a împuşcat accidental în gât un coleg de serviciu, cercetat disciplinar

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui a început o anchetă disciplinară în cazul poliţistului din Cozmeşti care şi-a împuşcat în gât un coleg de serviciu, transportat în stare gravă la spital, acelaşi agent fiind cercetat penal şi de către procurori pentru tentativă de omor.

Ajutorul şefului Postului de Poliţie Cozmeşti este cercetat disciplinar de o comisie de anchetă dispusă de către conducerea IPJ Vaslui, după ce, la mijlocul săptămânii trecute, şi-a împuşcat accidental în gât un coleg de serviciu, acesta din urmă fiind transportat în stare gravă la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe lângă ancheta pe linie de serviciu, poliţistul este cercetat şi penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui pentru tentativă de omor.

"La nivelul IPJ Vaslui se fac cercetări cu privire la evenimentul din 15 mai pentru a se stabili dacă au fost comise abateri disciplinare. În funcţie de rezultatele anchetei se va stabili dacă va fi dispusă sau nu cercetarea prealabilă a agentului de poliţie", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Anchetatorii au constatat, pe baza declaraţiilor celor doi, că ar fi fost vorba despre o descărcare accidentală a armei din dotare a poliţistului care a tras, ajutor al şefului de post din Cozmeşti.

Incidentul a avut loc în locuinţa de serviciu a şefului de post din Deleşti, situată în aceeaşi clădire cu postul de poliţie, într-un moment în care cei doi agenţi erau singuri.

Imediat după ce a fost împuşcat în gât, poliţistul de 23 de ani, ajutor al şefului Postului de poliţie Oşeşti, a ieşit din clădire şi s-a prăbuşit la pământ. Alertat de zgomotul produs de armă, şeful de post din Deleşti a ieşit afară şi, văzându-şi colegul rănit şi într-o baltă de sânge, a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita o ambulanţă.

Preluat de o ambulanţă SMURD după ce i s-a acordat primul ajutor în faţa postului de poliţie, agentul a fost transportat la Spitalul "Sfântul Spiridon” Iaşi, unde medicii l-au supus unei intervenţii chirurgicale.

Atât poliţistul împuşcat, cât şi cel care a tras cu pistolul participaseră, în cursul zilei de joi, împreună cu alţi colegi, la o acţiune pe linie de serviciu în comuna Deleşti, ceea ce explică astfel prezenţa acestora în comuna învecinată faţă de cea în care îşi desfăşoară activitatea.