MENIU

Polițistul care l-a împușcat pe hoțul care jefuit-o pe șefa de Protocol a lui Iohannis, acuzat de crimă. Noi detalii din anchetă

Polițistul care l-a împușcat pe hoțul care jefuit-o pe șefa de Protocol a lui Iohannis, acuzat de crimă. Noi detalii din anchetă/ Foto: Inquam Photos

Apar noi detalii în cazul polițistului din Ilfov pus sub acuzare pentru crimă, după ce a împușcat mortal un membru al unei bande de hoți. Ancheta a fost redeschisă după ce dosarul fusese clasat de procurori. Procurorii Parchetului General, care au preluat cercetările, suspectează faptul că agentul nu ar fi folosit armamentul în mod legal, iar unii dintre colegii săi ar fi mințit ca să-l acopere. 

Totul a început în 2018, când Delia Dinu, șefa Departamentului de Protocol se afla împreună cu președintele Klaus Iohannis. Femeia a fost victima unui jaf, organizat de hoți la vila ei de la Snagov.

Două luni mai târziu, o echipă din cadrul IPJ Ilfov a organizat prinderea în flagrant a suspecților. Evenimentele au degenerat, iar hoții au încercat să intre cu mașina într-un grup de polițiști, moment în care unul dintre aceștia a tras cu pistolul.

După incident, polițistul care l-a ucis pe hoț a fost pus sub acuzare, pentru că legea fusese modificată. Astfel că polițiștii puteau folosi armele din dotare doar pentru a se apăra sau pentru a-i opri pe răufăcători să comită fapte de violență. 

După ce au audiat părțile implicate, procurorii au clasat dosarul în condițiile în care, la o a doua audiere, unul dintre polițiști a menționat că, atunci când hoții au încercat să fugă, șoferul a vrut să lovească autospeciala de Poliție Rutieră care trebuia să le blocheze drumul. Familia celui decedat a atacat decizia de clasare la Tribunalul Ilfov, în condițiile în care dosarul conținea declarații contradictorii, iar gestul polițistului care tras mai multe focuri de armă a fost considerat excesiv.

De altfel, sigurul care susține că s-ar fi încercat lovirea sa intenționată de către șoferul autoturismului în care se aflau hoții este polițistul rutier care ar fi trebuit să le blocheze drumul. Acesta a spus că șoferul ar fi virat către el și ar fi încercat să-l accidenteze, când, de fapt, restul martorilor, care sunt tot polițiști, au afirmat faptul că mașina a trecut printre autospeciala de Poliție Rutieră și un șanț de la marginea drumului. 

Mai multe articole despre:
politist acuzat crima hot sefa protocol iohannis