MENIU

Polițiștii vor să BOICOTEZE Ziua Națională. Și artiștii amenință cu proteste. Care este MOTIVUL

Abia instalat, noul Guvern are de înfruntat multe nemulțumiri din partea românilor. Sindicaliştii din Poliție amenință cu boicotarea Paradei de Ziua Națională și cu începerea protestelor. Și artiștii ar putea ieși în stradă după inițierea unui proiect de lege ce vizează drepturile de autor. 

Polițiștii vor condiții mai bune de muncă și spun că pensiile militare nu au fost indexate nici măcar cu inflația, iar din 2007 nu au avut parte de măriri ale salariilor, motiv pentru care de la începutul lunii decembrie vor face o serie acțiuni de protest.

Aceștia vor aplic sancțiuni mai blânde și vor  nu mai facă ore suplimentare. 

În plus, aceștia le-au transmis colegilor care trebuie  defileze de 1Decembrie  nu o facă în semn de protest. 

Citește și Sindicatul EUROPOL se pregătește de PROTESTE în România! Manifestările vor avea loc în fața sediilor partidelor de la guvernare

Artiștii sunt și ei nemulțumiți ca urmare a unui proiect de lege depus de Alina Ghorghiu care se referă la drepturile de autor. Potrivit proiectului, 70% din aceste drepturi ar urma  meargă către un nou fond, denumit Fondul Cultural Naţional, iar restul către interpreții melodiilor cu autor necunoscut. Astfel, banii ar fi mai puțini, iar veniturile celor din breaslă se vor reduce substanțial.

Aceste categotii le cer guvernanților  le rezolve problemele, și spun  în caz contrar vor ieși în stradă