MENIU

Poliţiştii violatori din Călăraşi au recunoscut că au întreţinut relaţii sexuale cu tânăra de 15 ani

Poliţiştii din Călăraşi arestaţi preventiv pentru că ar fi violat o fată de 15 ani fugită dintr-un centru social au recunoscut că au întreţinut relaţii sexuale cu adolescenta, dar că aceasta a consimţit, avocatul unuia dintre agenţi afirmând că aceştia au ”mai multă credibilitate” decât minora.

Adrian Nicuşor Şerban şi Daniel Florentin Dumitriu, poliţiştii demisionari de la Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Călăraşi, arestaţi pentru viol, au recunoscut în faţa judecătorilor care au decis măsura preventivă că au întreţinut relaţii sexuale cu adolescenta de 15 ani, fugită din centrul de plasament de la Perişoru, dar susţin că aceasta nu s-a împotrivit, scrie Mediafax.

Astfel, potrivit încheierii de şedinţă pronunţată de Tribunalul Călăraşi, în momentul în care au ajuns în faţa instanţei, avocaţii celor doi au susţinut nevinovăţia poliţiştilor.

Cei doi agenţi au admis că au întreţinut relaţii sexuale orale cu fata, însă spun că totul s-a întâmplat cu consimţământul acesteia, apărătorii celor doi susţinând că nu a existat constrângere ”nici fizică, nici morală”.

Mai mult, apărătorul unuia dintre cei doi poliţişti a susţinut că agenţii au mai multă credibilitate decât fata, întrucât aceasta a dat anterior dovadă de ”comportament antisocial”, prin fuga repetată din centrul de plasament.

”(Avocatul – n.r.) solicită a se aprecia ca fiind corecte declaraţiile celor doi date în calitate de inculpaţi şi ca nesinceră declaraţia părţii vătămate şi având mai multă credibilitate declaraţiile celor doi. Precizează că partea vătămată, o persoană, deşi la o vârstă minoră, până în prezent nu a dovedit un comportament ireproşabil faţă de regulile de conduită, pentru că este de notorietate că de mai multe ori partea vătămată a părăsit centrele de reeducare din care ea a fugit şi având comportamente antisociale”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Călăraşi care a dispus arestarea preventivă a celor doi poliţişti.

În documentul citat se precizează că, iniţial, cei doi poliţişti au fost audiaţi ca martori în acest dosar şi au spus că totul s-a întâmplat în afara orelor de program. Ulterior, după ce au fost inculpaţi, şi-au reevaluat poziţia şi au admis să totul s-a întâmplat în timp ce ei erau în timpul serviciului. Mai mult, avocatul a spus că cei doi poliţişti au fost ”presaţi” să-şi dea demisia din poliţie.

”(Avocatul – n.r.) precizează că, în declaraţiile iniţiale, inculpaţii au fost audiaţi în calitate de martori, ori în această calitate martorul nu se poate acuza, ci poate spune orice, singurul neadevăr declarat de ei fiind faptul că au poziţionat evenimentul în afara orelor de program doar pentru a-şi apăra locul de muncă. În prezent însă nu mai este cazul să susţină că se aflau în afara orelor de program, întrucât pentru imaginea instituţiei au fost presaţi să renunţe la locul de muncă, astfel încât şi-au depus demisia”, se mai arată în documentul citat.

Din audierile în faţa instanţei care a dispus arestarea preventivă reiese că cei doi poliţişti au dus-o pe fată pe un câmp lângă municipiul Călăraşi şi au întreţinut relaţii sexuale orale cu aceasta, pe rând, în maşina Poliţiei, iar ulterior au adus-o pe fată înapoi în municipiul Călăraşi, ulterior aceasta povestindu-le mai multor persoane, martori în acest dosar, ce s-a întâmplat şi mergând la spital.

Avocaţii celor doi au susţinut în faţa instanţei că Dimitriu şi Şerban s-ar putea face vinovaţi de infracţiunea de act sexual cu un minor sau de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual, dar nu de viol.

Mai mult, avocatul lui Daniel Florentin Dimitriu a spus că acesta a fost ”un elev model” la şcoala de poliţie, are diplome în domeniul IT şi de electronist şi că a absolvit ”un curs de bune maniere poliţieneşti”.