MENIU

Poliţiştii din Călăraşi, acuzaţi că au violat o adolescentă de 15 ani, condamnaţi la închisoare

<p>Grupare specializată &icirc;n trafic de droguri, destructurată la Arad</p>

Poliţiştii din Călăraşi, acuzaţi că au violat o adolescentă de 15 ani, fugită dintr-un centru de plasament, au fost condamnaţi la câte nouă ani de închisoare. Deşi pedeapsa nu este definitivă, ea e executorie, aşa că bărbaţii au fost deja arestaţi preventiv. 

Din luna octombrie, ei erau puşi în libertate şi se aflau sub control judiciar. Adrian Nicuşor Şerban şi Daniel Florentin Dumitriu vor trebui să-i plătească victimei lor câte zece mii de euro fiecare, în solidar cu IPJ Călăraşi.

Fapta de care sunt acuzaţi cei doi poliţişti din Călăraţi s-a petrecut anul trecut, în luna august. Pe 4 august, o adolescentă de 15 ani a fugit din Centrul de plasament "Sfântul Ştefan" din comuna Perişoru.

O zi mai târziu, ea a fost găsită de autorităţi în Călăraşi şi dusă într-un Centru de plasament de urgenţă din municipiu. De acolo urma să fie preluată de directorul centrului de la Perişoru şi dusă înapoi.

Doi poliţişti de la ordine publică au găsit-o pe stradă pe adolescentă. Pentru că fata nu ar fi vrut să se mai întoarcă la centru, oamenii legii ar fi şantajat-o să întreţină relaţii sexuale cu ei. Astfel, spun anchetorii, cei doi au urcat-o pe minoră în maşina de serviciu şi au dus-o pe câmp unde ar fi batjocorit-o.

Imediat după ce s-a aflat despre fapta pe care au comis-o, cei doi agenţi au fost trecuţi în rezervă, prin ordin de ministru.

De cealaltă parte, Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Călăraşi a început o anchetă pentru a vedea de ce a fugit fata din centru. Potrivit unor surse, din februarie 2013, de când a fost a fost dată în plasament, adolescenta a fugit în total de 20 de ori.

Mai multe articole despre:
poliţişti violatori