MENIU

Politicienii se întrec în procente pentru majorarea pensiilor - Fost mnistru: „Pot fi majorate cu 27%”

Politicienii se întrec în procente pentru majorarea pensiilor

Pensionarii români au primit asigurări că vor avea venituri mai mari din 2023, dar deocamdată nu se știe cu cât vor fi majorate pensiile. Asta pentru că fiecare partid are propria variantă! 

Fostul premier Florin Cîțu le dă speranțe pensionarilor. Acesta a spus, în direct la Realitatea Plus, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă permite o majorare a pensiilor cu 25 de procente începând din anul 2023. Cîțu îi acuză pe liderii PSD că vor să îi inducă în eroare pe vârstnici și le spun că pensiile nu pot fi mărite cu mai mult de 10%.

Florin Cîțu - fost prim-ministru: Partidul Social Democrat a spus că trebuie să renegocieze PNRR pentru că nu are spațiu pentru a crește pensiile. O minciună pe care a aruncat-o în spațiul public în acest moment. Ceea ce spun eu este că astăzi există spațiu în PNRR, fără să creăm alte probleme, pentru a crește pensiile cu 25%. Nu spun că asta trebuie făcut, nu spun că asta este optim.

Iar fostul ministru al Investiţiilor şi proiectelor europene, Cristian Ghinea, avansează o promisiune și mai surprinzătoare. Cu 27% ar putea crește pensiile românilor, anunță Ghinea.

Cristian Ghinea: Se laudă că vor crește pensiile cu 10%. Acest calcul arată că pensiile românilor sunt la 8.3% din PIB, punctul de pensie 1500 de lei. Ca să ajungă la 9.4 ar trebui ca punctul de pensie să fie 2027 lei. Deci mâine pot sa creasca pensiile românilor cu 27%.

De cealaltă parte, Marius Budăi, ministrul social democrat al Muncii, a promis că pensiile vor crește de anul viitor cu măcar 10% și că mai mult de atât nu se poate. Întrebat despre impactul bugetar după majorarea de la 1 ianuarie, Marius Budăi a transmis că este vorba despre 11 miliarde de lei.

Mai multe articole despre:
pensii politicieni procente