MENIU

Poliţia cere inculparea premierului israelian Netanyahu. Pentru corupție

<p>Probleme pentru premierul din Israel</p>

Poliţia israeliană a recomandat inculparea pentru corupţie a lui Benjamin Netanyahu şi a soţiei sale. Șeful Guvernului de la Tel Aviv este cel mai solid partener extern al guvernării PSD-ALDE.

Premierul este suspectat că a acordat favoruri guvernamentale unei companii de telecomunicaţii în schimbul unei acoperiri mediatice favorabile pentru el şi familia sa, pe siteul de informaţii deţinut de grup.

Potrivit poliţiei israeliene, în acest moment există suficiente dovezi pentru punerea sub acuzare a lui Benjamin Netanyahu şi a soţiei sale. Într-un comunicat, premierul israelian a respins concluziile poliţiei pe care le consideră nefondate.

Procurorul general trebuie acum să decidă dacă îi pune sub acuzare sau nu pe Benjamin şi Sara Netanyahu. Este al treilea dosar de corupţie în care poliţia recomandă inculparea premierului Israelului.

Benjamin Netanyahu a declarat lunile trecute că apreciază ceea ce a facut Guvernul României pentru Israel , prin propunerea de mutare a ambasadei României la Ierusalim, şi că o susţine pe Viorica Dăncilă.

Potrivit unor surse citate de Evz, premierul israelian i-a transmis premierului Dăncilă că regretă prin ceea ce a trecut pentru demersurile pe care le-a făcut pentru Israel şi că doreşte să-l vadă în viitorul apropiat pe Liviu Dragnea, pe care l-a numit 'bunul meu prieten".

Întrebat despre furtuna politică pe care au stârnit-o în România discuţiile despre mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, Netanyahu a spus că are parte de destulă politică în Israel, pentru a nu se amesteca în politică în România. El a ţinut totuşi să precizeze că a găsit o "imensă prietenie" la toţi liderii cu care a discutat.

Mai multe articole despre:
Benjamin Netanyahu