MENIU

Polițiștii pichetează astăzi sediul Guvernului! Sute de agenți protestează în Piața Victoriei

Sute de polițiști sunt așteptați astăzi, în Piața Victoriei, acolo unde vor protesta pentru a trage un semnal de alarmă Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit SNAP, agenții vor manifesta pentru a-și evidenția problemele care nu au fost rezolvate nici până în prezent.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP) acuză că oamenii care conduc și ocupă funcții importante în statul de drept au aceleași mentalități comuniste și învechite.

Din acest motiv, astăzi, 21 ianuarie, “SNAP” a hotărât să picheteze sediul MAI, trăgând un semnal de alarmă pentru a evidenția problemele polițiștilor ridicate în ultimii ani, care nu au fost rezolvate nici până în prezent.

Inițial, protestul urma să aibă loc în fața Ministerului Afacerilor Interne, însă în spațiul dorit de polițiști există o societate civilă culturală care are arpobare până în data de 28 ianuarie. Din acest motiv, manifestația va avea loc în Piața Victoriei.

Sindicaliștii anunță că principalele revendicări sunt:

- Salariile de excelența acoardate în procent de 50% șefilor și de 30% agenților. Oare putem discuta în acest caz de proporționalitate?

- Decontarea cheltuielilor de transport la și de la locul de muncă în condiții normale.

- Cuantumul compensației de chirie între agenții de poliție și ofițeri să fie egal.

- Sporul de fidelitate să fie acordat polițiștilor și polițiștilor de frontieră care sunt în sistem din 2010.

- Sporul de suprasolicitare neuropsihică a politistilor judiciari să se acorde în egală măsură ca și la celelalte categorii, în prezent fiind doar de 5%.

- Să fie plătite orele lucrate de către polițiști în perioada în care se află la dispoziția angajatorului (permanență, continuitate), așa cum este prevazută și în legislația în vigoare.

“Avem cunoștință că la această dată exsită un proiect de ordin care, în anul 2015 luna iunie, a fost trimis către toate inspectoratele privind acordarea grupei de muncă pentru lucrătorii de la cazier, logistica, financiar, secretariat, în care au fost solicitate puncte de vedere pentru acordarea grupelor de munca. Oare de ce șefii acestor servicii pot beneficia și subalternii nu? Șefii nu ar trebui să mai „frunzarească„ hârtii și să mențină birocrația inventând tot felul de raportări pentru cei care muncesc în stradă, menținându-și postul asigurat”, se mai arată în comunicatul SNAP.