MENIU

POKEMON GO. Jocul care a "înnebunit" lumea. Cum funcționează

Pokemon GO, care combină franciza veche de 20 de ani cu realitatea augmentată, permite jucătorilor să se plimbe în vecinătăţi cunoscute în viaţa reală căutând în acelaşi timp personaje din jocul Pokemon, pe ecranele smartphone-urilor, scrie News.ro.

Pokemon GO. În Statele Unite, până pe 8 iulie, la două zile după lansare, jocul era deja instalat pe mai mult de 5% din dispozitivele cu sistemul de operare Android, potrivit firmei de analiză SimilarWeb.

Totodată, rata zilnică a utilizatorilor activi de Pokemon GO este aproape egală cu cea a reţelei de socializare Twitter. Jocul Pokemon GO este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mult decât WhatsApp sau Instagram.

De fapt, în SUA, Australia si Noua Zeelanda, Pokemon Go este mai instalat decat aplicatii precum Tinder, Whatsapp sau Instagram, potrivit Indian Express.

Jocul poate fi, insa, destul de periculos. Unii dintre jucatori au fost talhariti de catre hoti care au aflat unde se afla tocmai prin acest joc.

Între timp, acţiunile Nintendo au crescut luni cu 25%, la cel mai ridicat nivel atins din noiembrie.

De la închiderea tranzacţiilor de joi, titlurile Nintendo au urcat cu 36%.

Pokemon GO a fost lansat deocamdată în Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, urmând şi alte ţări, inclusiv Japonia, una dintre cele mai mari pieţe pentru jocuri din lume.

Pokemon ar putea să nu contribuie imediat la rezultatele financiare ale Nintendo, având în vedere că este un joc gratuit, creat de Pokemon Company împreună cu Niantic, companie desprinsă din Google anul trecut.

Nintendo deţine o treime din Pokemon Company, iar ambele au participaţii la Niantic, a căror mărime nu a fost dezvăluită.

Mai multe articole despre:
Nintendo telefon mobil joc Pokemon GO