MENIU

PNL: RADET să conteste decizia ANRE de majorare a preţului gigacaloriei

<p>PNL cere ca RADET să conteste decizia ANRE de majorare a preţului gigacaloriei</p>

Liderul consilierilor PNL din Consiliul General al Municipiului București, Cornel Pieptea, a anunțat, marţi, că va solicita ca RADET să fie mandatat pentru a contesta în instanţă decizia ANRE, în privinţa energiei termice, care a dus la creşterea preţului gigacaloriei, dar şi demiterea actualului Consiliu de Administraţie al Regiei, informează Mediafax.

”O astfel de decizie cum este aceasta, luată de ANRE, va trebui în opinia mea contestată în instanţă. Voi propune în cadrul CGMB să mandatăm Consiliul de Administraţiei al RADET să atace în instanţă hotărârea, atâta timp cât fundamentul ei nouă nu ne este adus la cunoştinţă”, a afirmat liderul consilierilor PNL.

Totodată, Cornel Pieptea a precizat că cere ANRE, cea care a aprobat majorarea tarifului energiei termice, să facă publice modificările efective, din structura tarifului pentru a se putea vedea dacă sunt juste, în contextul în care la baza acestei decizii nu ar fi existat niciun studiu de impact.
”O creştere cu 10% este extrem de mare. (…) Din informaţiile publice care există la acest moment, nici materia primă nu s-a scumpit atât de mult, fie că vorbim de gaz, fie de alţi combustibili”, a afirmat Pieptea.

Pe de altă parte, liderul consilierilor PNL a mai cerut ca ministrul Economiei să dispună corpului de control o verificare la ELCEN referitoare la fundamentarea majorării de tarif, menţionând că decizia ANRE s-ar fi bazat pe o propunere făcută de ELCEN.

Nu în ultimul rând, liderul consilierilor PNL a declarat că va solicita demiterea Consiliului de Administraţiei al RADET, deoarece instituţia a notificat cu o întârziere de două săptămâni CGMB, cu privire la creşterea preţului gigacaloriei şi nici nu a prezentat planul de administrare în termenul legal de 3 luni de la numire.

 

Mai multe pe Mediafax.