MENIU

PNL și USR atacă modificările codului de procedută penală la CCR

PNL va contesta la Curtea Constituţională proiectul de lege privind modificarea Codului de procedură penală, a anunțat liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan. Un anunț similar a fost făcut și de liderii USR.

"Acest proiect de lege este o cârdăşie a infractorilor politici, (...) este doar pentru domnul Dragnea şi acoliţii săi. PNL va contesta la CCR această greşeală", a spus Turcan la dezbaterea modificărilor Codului de procedură penală din plenul Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Potrivit deputatului PNL, acest mod de lucru este rezultatul unui comportament disperat, lipsit atât de logică, dar și de justificare legală.

Legea va fi atacata la CCR și de către USR, a anunțat liderul formațiunii, Dan Barna. „De astazi pedofili, criminali, filmati cu telefonul mobil vor scapa daca nu vor fi alte probe! De astazi Romania este un rai al infractorilor!”, a declarat Barna.

Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedura penală a fost votat, luni seara, în plenul Camerei Deputaților, cu 175 de voturi “pentru”, 78 ”impotriva” și o abținere. Camera inferioară este camera decizională. 

Mai multe articole despre:
PNL