MENIU

Amendă MAXIMĂ de 10.000 de lei pentru Congresul PNL din 25 septembrie, de la Romexpo

Florin Cîțu, prim-ministrul României / Inquam Photos

Poliția a sancționat organizatorul congresului PNL cu cea mai mare amendă prevăzută de lege. Asta după ce au fost peste zece apeluri la 112. Oamenii au sunat pentru nepurtarea măștii de protecție și nerespectarea distanței între persoane. Anunțul a fost făcut de Șeful Poliției Capitalei, care a dat explicații în Parlament despre modul în care s-a dat permisiunea de organizare a Congresului PNL, relatează Realitatea PLUS.

"A fost aplicată o sancţiune contravenţională organizatorului Congresului, în cuantumul prevăzut de lege, respectiv 10.000 de lei, pentru faptul că organizatorul, Romexpo, nu s-a asigurat de faptul că accesul (în pavilionul central - n.r.) a fost aglomerat de către o parte dintre cei prezenţi. De asemenea, sancţiunea a fost dată organizatorului şi pentru faptul că s-a constatat că nu toate persoanele de la Congres purtau mască de protecţie. Se fac verificări cu privire la obligaţiile ce reveneau firmei de pază. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii verifică materialul video pus la dispoziţie de organizatori", a afirmat șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet. 

Social-democrații au lansat, ieri, acuzații grave privind modul în care a fost organizat Congresul PNL, în contextul restricțiilor impuse de pandemie. PSD i-a acuzat, astfel, pe șefii Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) și ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) de complicitate.

Acuzațiile au venit în contextul în care există suspiciunea că autoritățile au ascuns numărul real de cazuri pentru a putea fi organizat Congresul la care Florin Cîțu a câștiga șefia partidului.

Luni, membrii PSD din comisiile de Apărare și Sănătate din Camera Deputaților au transmis o convocare oficială către șefii Direcției Generale a Poliției Municipiului București  și ai Direcției de Sănătate Publică, pentru a da explicații cu privire la circumstanțele organizării și desfășurării congresului PNL. Comisarul-șef Bogdan Berechet și dr. Oana Niculescu au fost chemați pentru a da explicații privind legalitatea avizării acestui eveniment politic, despre modul în care au fost raportate testele COVID-19 pozitive din Capitală în perioada premergătoare congresului, și despre dubla măsură în sancționarea încălcărilor restricțiilor de la această întrunire politică, în raport cu pedepsele aplicate cetățenilor obișnuiți, se arată într-un comunicat al social-democraților. 

”Acest lucru confirmă complicitatea inadmisibilă a acestor instituții la ilegalitățile comise în cadrul evenimentului politic organizat de PNL. Această atitudine obstrucționistă în aflarea adevărului reprezintă în mod clar un abuz de putere care încalcă în mod grav principiul colaborării loiale între instituțiile statului consacrat în Constituția României și în deciziile Curții Constituționale din România”, mai precizează sursa citată. 

Cei doi au fost din nou convocați pentru explicații în curusul zilei de astăzi.

Citește și: ”Vlad Voiculescu, acuzații grave: Cifrele infectaților la București AU FOST MĂSLUITE pentru Congresul PNL”

Citește și: ”DSP București neagă acuzațiile lui Vlad Voiculescu: NU s-a modificat incidența pentru congresul PNL”

Mai multe articole despre:
pnl amenda pnl amenda congres pnl