MENIU

Noi proteste pentru demisia lui Victor Ponta. Exces de zel din partea jandarmilor

Noi proteste de stradă pentru demisia lui Victor Ponta. Aproximativ 1000 de persoane au fost prezente în faţa Guvernului duminică la ora 12. Liderul PMP, Eugen Tomac a fost imobilizat pentru că a ieşit din rândurile protestatarilor, susţin jandarmii, care au împărţit sancţiuni participanţilor

UPDATE, ora 19.00. Două incidente i-au avut în prim plan pe manifestanți și jandarmi. Cel puțin două persoane au fost reținute și duse la secție, pentru refuzul de a se legitima. Protestatarii au fost legitimați cu forța.

UPDATE, ora 18,30. Aproximativ 200 de oameni au plecat dinspre Piața Universității către Piața Victoriei. Jandarmii i-au dispersat pe unii dintre manifestanții care au încercat să pătrundă pe partea carosabilă. Este al doilea incident din ultimele ore.

"S-a intervenit în momentul în care unii protestanți au vrut să spargă lanțul de jandarmi și să intre pe partea carosabilă, printre mașinile care circulau regulamentar", a declarat pentru Realitatea TV Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

"Nu am mai văzut Piața Universității atât de plină de jandarmi din 2012, în iarnă. În luna mai am mai avut alte două manifestații, însă totul a decurs fără probleme. Acum sunt uluit de această agresivitate ieșită din comun", a spus Claudiu Crăciun, unul dintre organizatorii protestului.

UPDATE 14.40. Mici incidente înregistrate la mitingul PMP: Aproximativ 1000 de persoane au fost prezente în faţa Guvernului duminică la ora 12. Liderul PMP, Eugen Tomac a fost imobilizat pentru că a ieşit din rândurile protestatarilor, susţin jandarmii, care au împărţit sancţiuni participanţilor.

Sancţiuni pentru participanţi şi organizatori: între 1000 şi 10.000 de lei pentru participanţi şi între 500 şi 5 mii lei pentru organizatori. 

UPDATE 13.00: Protestul PMP s-a încheiat. Participanţii la miting, care purtau tricouri albe imprimate cu texte anti-guvernamentale au scandat "Demisia" şi au arborat bannere pe care au scris "Ponta a promis 1.000.000 de locuri de muncă. Ponta a făcut 72.000 de şomeri", "Ponta, pentru noi, este Ceauşescu doi!", "Ponta, ţara nu-i a ta!".

UPDATE 12.41. Protestatarii se îndreaptă către sediul PSD, dar s-au oprit la jumătatea drumului dintre Piaţa Victoriei şi sediul PSD, cel mai probabil de teama amenzilor.

Câteva sute de persoane s-au adunat duminică, la ora prânzului, în Piaţa Victoriei, pentru a cere demisia premierului Ponta. Mitingul, deşi neautorizat, este civilizat. La miting sunt prezenţi foarte mulţi jandarmi.

 

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, anunţă organizarea unui miting, duminică, la care îi invită pe toţi românii care susţin demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului, după punerea sa sub urmărire penală de catre procurorii DNA.

Mitingul are loc duminică, ora 12:00, în Piata Victoriei, se arată într-un comunicat.

"Asistăm la o premieră în istoria României, când un prim-ministru aflat în funcţie este acuzat de fapte grave de corupţie. România nu este a unui grup de politruci din PSD, este ţara noastră, a tuturor celor care vrem să o schimbăm în bine, a tuturor celor care o preţuim, a tuturor celor care plătim onest taxele şi impozitele, a tuturor românilor care cred în democraţie şi în destinul european!

Victor Ponta s-a compromis de mult timp, dar acum riscă să compromită toată ţara! Cred că este datoria noastră să demonstrăm că, prin atitudine şi implicare, putem schimba din temelie clasa politică dominată de o gândire moştenită din epoca comunistă!

Români, dacă vă pasă de viitorul nostru şi vreţi să construim împreună o altă Românie, veniţi mâine în stradă pentru a protesta democratic împotriva unui prim-ministru impostor, care vrea să ne ţină în izolare şi umilinţă!", se arată în comunicatul citat.