MENIU

Ploile și inudațiile au făcut prăpăd. Bilanț cumplit după vijeliile care au lovit întreaga țară

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 10 judeţe pentru a ajuta la evacuarea apei din 330 de gospodării, cel mai grav fiind afectat judeţul Bistriţa-Năsăud, unde au fost inundate 13 localităţi, iar 81 de persoane au fost evacuate temporar, în urma codului roşu.

În cursul zilei de ieri şi pe timpul nopţii, la nivel naţional au fost emise 45 atenţionări şi avertizări hidrometeorologice imediate Cod Roşu, Cod Portocaliu şi Cod Galben care au vizat averse torenţiale, intensificări puternice ale vântului, scurgeri importante de pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide şi creşteri de debite. În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 32 localităţi din 10 judeţe (Bistriţa Năsăud, Braşov, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Maramureş, Sibiu, Sălaj şi Satu Mare)”, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Două orașe și 14 comune afectate de ploile abundente în Bistrița-Năsăud! Imobile și terenuri inundate și zeci de persoane evacuate

Pompierii au ajutat la evacuarea apei din 332 gospodării, precum şi la curăţarea de aluviuni şi facilitarea scurgerii apei pentru 35 poduri şi podeţe.

Nu scăpăm de URGIE! O nouă atenționare meteorologică de vreme rea

„Cel mai grav afectat a fost judeţul Bistriţa-Năsăud, unde s-au înregistrat inundaţii în 13 localităţi. Având în vedere nivelul apei din curţi, 81 de persoane din localităţile Bistriţa şi Budacu de Jos au fost evacuate temporar, urmând să se întoarcă în locuinţe după retragerea apelor. De asemenea, alte 5 persoane din localitatea Valea Tureacului au fost evacuate preventiv la rude din cauza unei alunecări de teren care le pune în pericol locuinţa”, mai arată sursa citată.

Zeci de bistrițeni, evacuați din calea apelor 

Mai multe articole despre:
România inundaţii bilanţ vijelii