MENIU

Planurile ISIS în Europa

Războaiele, diplomaţia şi geopolitica au un lucru în comun: interesele financiare. Alexandru Cumpănaşu împreună cu invitatul său, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, au discutat despre latura economică a războaielor dar şi despre mişcările geopolitice şi geostrategice în emisiunea Ambasador România.

Întrebat care este miza tuturor acestor mişcări globale, MIHAI DARABAN, preşedinte Camera de Comerţ şi Industrie a României
a răspuns: sunt unii care duc războie pentru a-şi întreţine orgoliul şi măreţia imperială, sunt unii care au interese vădite care au interse strategice pur si simplu. Putem considera că totul a plecat de la oprirea accesului Iranului la Marea Mediterană. Cred că acesta a fost declicul, slăbiciunea Irakului dupa noile guverne de după război, incapacitatea lor de a se reforma şi de a-şi menţine interesul.
Despre Statul Islamic şi revendicările care au fost făcute de-a lungul timpului, Mihai Daraban menţionează că nu crede în revendicările ISIS în Europa.

"Eu nu cred in revendicarile Statului Islamic in Europa indiferent de ce se va intampla ca filosofie exista deja si nu de acum, de mult timp, exista prin profilul atentatorilor pana la urma. Multi dintre ei sunt nascuti, educati in Occident. Sunt localnici...fundamentul sta in educatia musulmanilor din Europa, esecul dansilor este destul de vizibil."

Invitatul a discutat şi despre câştigurile şi pierderile economice care au loc în lume din cauza conflictelor din Orientul Mijlociu.