MENIU

Planul lui Dragnea: dezamorsează bomba OUG cu BANI pentru toți nemulțumiții

Dragnea, expert la mita electorală

Românii scapă de toate datoriile fiscale mai vechi de decembrie 2017, toate pensiile se vor dubla în mandatul PSD-ALDE, "tinerii" cu vârsta între 16 și 55 de ani primesc credite fără dobândă de la stat. Numai lapte și miere în ultimele anunțuri ale Guvernului: chiar și plafonul la medicamentele compensate crește cu 90 de lei, după cum a declarat premierul Dăncilă în ședința de guvern de azi.

Guvernarea PSD-ALDE aplică aceeași strategie ca și în ianuarie-februarie 2017, la momentul OUG 13: vrea să cumpere populația cu diverse șpăgi electorale, ca să închidă ochii la forțarea justiției.

"În schimbul acestei oferte mai mult decât generoase, (Dragnea) nu a cerut mare lucru: doar să fie lăsat câteva momente, singur cu justiția, să o ciufulească puțin", observa scriitorul Lucian Boia în februarie anul trecut după scandalul OUG 13.

În plin scandal legat de iminența unei noi ordonanțe negre pe justiție, mai rea chiar decât OUG 13, Liviu Dragnea și coaliția PSD-ALDE aruncă cu bani în stânga și în dreapta, în speranța că poporul român va închide ochii și va accepta "momentul zero" propus de politicienii de la Putere.

Ministerul de Finanțe pregătește o amnistie fiscală în masă, anunţă presa marți, citând o informaţie obţinută pe surse. Potrivit acestora, s-ar lua în calcul ştergerea tuturor datoriilor către stat mai vechi de 31 decembrie 2017.

Una dintre variante ar fi ca amnistia să se aplice atât persoanelor fizice, cât și celor juridice.

"Măi oameni buni, aţi înebunit? Voi credeţi că puteti da o amnistie fiscală ca să şpăguiti contribualilii în ideea că atunci va fi mai uşor acceptată o amnistie în penal???", spune fostul ministru Gabriel Biriș.

Toate pensiile din România se vor dubla. Anunțul a fost făcut luni de Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă și autorul programului de guvernare PSD.

"Toate pensiile din România se vor dubla, și aici ne referim la moneda euro, deci în euro. Nu mă refeream chiar la toate, nu mă refer la pensiile speciale", a explicat eminența cenușie a PSD luni seara, nu întâmplător scos la înaintare de șeful PSD în plin cutremur legat de OUG 13-bis.

O mită electorală de ultima oră anunțată de premierul Dăncilă chiar în ședința de guvern în care au existat temeri că va intra ordonanța cu amnistia și grațierea: medicamente compensate pentru mai mulți pensionari.

"Vom majora plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate. Avem o creștere de 10%. Am luat această măsură pentru a ne asigura că tot mai mulți pensionari pot beneficia de medicamente", a spus Dăncilă la începutul ședinței de guvern din 17 iulie.

La fel a procedat Guvernul PSD-ALDE și la începutul anului 2017, în perioada în care a trecut cei "doi elefanți" la miezul nopții, sub pixul lui Grindeanu și Iordache.

La acel moment s-au promis și legiferat creșterea salariului minim, creșteri cu 20% a salariilor din administrația publică, creșterea punctului de pensie la 1.000 de lei (cum a a nunțat Olguța Vasilescu cu câteva zile înainte de OUG 13), călătorii gratis cu trenurile CFR pentru studenți etc.

Scena politică este în fierbere în aceste zile, iar războiul dintre coaliția de guvernare și președinte atinge apogeul. Mărul discordiei este o posibilă ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea care ar putea fi aprobată de Executiv. Asta deși liderii Coaliției se jură că pe ordinea de zi nu există un asemenea act normativ.

Între timp, la Palatul Victoria a apărut o a două ședință de Guvern. Va avea loc joi, ultima zi când Executivul mai poate da ordonanțe de urgență. Iar președintele Klaus Iohannis a chemat-o pe Viorica Dăncilă la discuții, la Palatul Cotroceni. Deși și-ar fi dorit ca întâlnirea să aibă loc azi, aceasta a fost programată pentru mâine.

Mai multe articole despre:
ordonanţă de urgenţă oug 13