MENIU

Planul extraordinar prin care Pământul va fi monitorizat timp de 1.000 de ani

Încălzirea globală are efecte din ce în ce mai dramatice asupra planetei noastre, cum ar fi creștrea alarmat de rapidă a temperaturilor și apariţia fenomenelor meteorologice extreme. Iar toate acestea au un impact devastator asupra vieților umane.

Pentru a face omenirea să conștientizeze despre ce pericol este vorba, filosoful Jonathan Keats, vrea să documenteze schimbările cauzate de încălzirea globală din anul 2018 până în 3018.

Cum vrea un filosof să te facă să conștientizezi că încălzirea globală e reală

În acest sens, el a inventat patru aparate foto personalizate, care urmează să urmărească schimbările climatice pe parcursul următorilor 1.000 de ani. Printre invențiile create de Keats se numără și o cameră cu stenopă, care are capacitatea de a capta o fotografie cu expunere lungă pe o mie de ani.

„Schimbăm planeta la o scară de o mie sau zece mii sau chiar o sută de mii de ani și suntem complet incapabili să apreciem psihologic puterea de care suntem în stare", a explicat Keats. „Aceste aparate sunt niște mecanisme care ne ajută să avem o perspectivă pe termen lung".

Keats a construit toate cele patru aparate astfel încât imaginile realizate să reziste cel puțin o mie de ani. Pentru a reuși acest lucru, el s-a inspirat de la pictorii renascentiști, care lucrau cu aramă.

Mai exact, ariștii foloseau piatră ponce și usturoi pentru a freca arama, iar la final aplicau un strat de pigment. Ei bine, tocmai acest pigment roz pal obținut din planta de roibă este secretul cu ajutorul căruia fotografiile pot face față timpului fără să se deterioreze.

„Aparatele sunt făcute din aramă, iar înăuntrul lor se găsește o foiță de aur de 24 de karate, care are o micuță gaură în centru. Prin acea gaură trece lumina, iar acest lucru determină o reacție în pigmentul roz din aparat. Astfel, în acel pigment se imprimă încet, vreme de o mie de ani, o imagine", a declarat Keats.

Sursa

Mai multe articole despre:
pământ cercetare climă schimbări climatice