MENIU

Planta miraculoasă care vindecă obezitatea

Planta miraculoasă care vindecă obezitatea

Un extract din "tunetul din vita de vie al lui Dumnezeu", o planta folosita in medicina traditionala chinezeasca, i-a ajutat pe soarecii obezi sa scada in greutate. Cercetatorii sustin ca acest compus, numit Celastrol, reduce cu rapiditate consumul de alimente la 20%, ceea ce duce la o scadere in greutate de 45%.

Extractul ar putea fi folosit pe viitor pentru a imbunatati starea de sanatate a persoanelor care sufera de obezitate si de complicatii asociate cum ar fi bolile cardiace, steatoza hepatica sau diabet de tip doi.

”Daca acest medicament va functiona si la oameni ca la soareci, ar putea fi o metoda puternica de a trata obezitatea si de a imbunatati sanatatea multor pacienti”, a explicat endocrinologul Umut Ozcan, unul dintre autorii studiului, potrivit descopera.ro. La doar o saptamana de la inceperea tratamentului cu Celastrol, soarecii obezi au redus consumul de alimente cu 80 la suta. La finele celei de-a treia saptamani, soareci au pierdut aproape jumatate din greutatea corporala, aproape integral din reducerea rezervelor de grasime.

Aceasta ”cura” este mai eficienta chiar si decat alternativa chirurgicala, operatia de micsorare a stomacului. Celastrolul a dus, de asemenea, la scaderea nivelului de colesterol, imbunatatind functiile hepatice si metabolizarea glucozei. Împreuna, aceste imbunatatiri se traduc printr-un risc mai scazut de boli de inima, ficat gras si diabet.