MENIU

Planta minune care tratează cancerul, hepatita şi alte boli. Tu ştii care este?

Planta minune care tratează cancerul, hepatita şi alte boli. Tu ştii care este?

Banala păpădie, "buruiana" cu floare galbenă, pe care o întâlnim practic peste tot, are, de fapt, efecte terapeutice fabuloase. 

Păpădia a fost o plantă populară de mii de ani, și proprietățile sale medicinale au fost utilizate în tratamentul diferitelor boli și condiții de sănătate.

Detoxifică ficatul, stimulează producția de bilă, reglează nivelul de colesterol, tratează alergiile, şi este de mare ajutor pentru femeile gravide și femeile aflate la menopauză.

Cel mai bună perioadă pentru consumul păpădiei este începutul primăverii, în luna aprilie, și se poate recolta din locuri care nu sunt prea poluate. Tulpina este cea mai benefică parte, deoarece tratează diabetul, purifică sângele, reglează metabolismul, şi tratează problemele de stomac.

Frunzele păpădiei sunt bogate în vitamine și pot fi adăugate la salate pentru a te ajuta să pierzi în greutate și sa iei nutrienţii necesari.

Florile sunt folosite în prepararea siropului, care purifică sângele, ajută la digestie și ameliorează tusea.

Radăcinile trebuie curăţate şi uscate la aer proaspăt, timp de 15 zile. Atunci când acestea sunt uscate, vor fi crocante la atingere, și trebuie păstrate într-un borcan într-un loc întunecat şi rece.

Rădăcinile sunt extrem de benefice pentru ficat, vezică biliară, rinichi şi eficiente pentru tratarea constipaţiei, acneei, hepatitei, reumatismului.

Sursa

Mai multe articole despre:
boli tratament păpădie