MENIU

Planor dispărut. Tot mai multe voci iau în calcul o ipoteză halucinantă

Planor dispărut. Tot mai multe voci iau în calcul o ipoteză halucinantă

Pilotul dispărut este căutat în opt judeţe şi va fi folosită şi o dronă în zona Vama Buzăului.

Miercuri vor fi efectuate căutări terestre pe trasee din judeţele Prahova, Argeş, Braşov, Vrancea, Buzău, Bacău, Covasna şi Harghita. De asemenea, pentru căutările pilotului planorului va fi utilizată o dronă performantă care poate face căutări pe arii mari, de aproximativ 50 de kilometri pătraţi, în mod programat, aceasta fiind pusă la dispoziţia echipelor de salvatori de către voluntari. Drona va fi utilizată în zona Întorsura Buzăului, iar imaginile captate vor fi analizate la sol de către specialişti.

Şi un elicopter este pregătit să intervină, în cazul în care vor fi informaţii exacte despre locul în care s-ar fi aflat pilotul.

Căutările salvatorilor au fost zadarnice până acum, iar pilotul Mircea Crăciun parcă a intrat în pământ. Tot mai multe voci încep să bănuiască că nu este vorba despre un simplu accident. Potrivit unor surse din rândul salvatorilor citate de adevarul.ro, este luată în calcul şi posibilitatea ca pilotul să fi vrut să se sinucidă. O astfel de ipoteză ar explica de ce pilotul nu a cerut ajutor şi de ce inclusiv telefonul mobil a fost închis la puţin timp de la decolare. Această variantă este, însă, în acest moment, doar o presupunere.