MENIU

Plafonarea prețului carburanților. PSD nu renunță la idee, cu toate că varianta agreată este compensarea

Marcel Ciolacu, președinte PSD, președinte C. Deputaților

Plafonarea prețurilor carburanților rămâne singura soluție, în condițiile în care acestea vor continua să crească, a afirmat, luni, președintele PSD, Marcel Ciolacu. Liderul social-democrat a declarat că la nivelul Uniunii Europene se caută o soluție unitară, astfel încât să nu apară o concurență neloială între statele membre. 

Marcel Ciolacu a amintit că, în acest moment, România are al doilea cel mai mic preț din Europa, după Ungaria, care a a plafonat prețurile.

"I-am văzut la G7 pe "comuniștii" de americani și de francezi care au venit cu plafonarea prețului la petrol, dar presupun că ei au dreptul să fie comunisti", a comentat Ciolacu, ironic, situația. "S-a venit cu această măsura, cu prețul de 5 lei pentru o canitate de 10 litri, care să fie susținută jumătate de stat, jumătate de companii. În acest moment suntem al doilea cel mai mic preț din Europa. (...) Rămân la părerea că dacă se intră iar într-o zonă nepredictibilă, plafonarea râmâne simgura soluție", a afirmat liderul social-democrat.

Până la 1 iulie, Guvernul trebuie să adopte legea prin care prețurile carburanților sunt compensate cu 50 de bani pe litru. 

PSD a transmis în repetate rânduri că respectă decizia premierului Nicolae Ciucă privind compensarea cu 50 de bani a creșteri de prețuri, dar consideră în continuare că alternativa social-democrată, de plafonare, ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de așteptările românilor.