MENIU

Pistolarul din Gorj, poze cu Ion Iliescu. Pe vremuri, era supranumit "părintele barurilor pentru boșii din Gorj"

Petre Stăncioi, supranumit "pistolarul din Gorj", are un trecut demn de un film. Bărbatul era la începutul anilor 2000 un controversat om de afaceri, descris de presa locală drept patronul unui club de noapte în care-și pierdeau nopțile "boșii" din Tg. Jiu. Poza într-un om de afaceri de succes, se învârtea în cercurile politice și a ajuns să fie imortalizat când dă mâna cu fostul președintele Ion Iliescu.

Fotografia a fost prezentată de către artistul fotograf Ovidiu Pârâianu, care a găsit-o în sertarul cu amintiri. „4 noiembrie 2000. Petrică Stăncioi, Ion Iliescu, Nicolae Mischie, Ion Iliescu, la Consiliul Județean. Stăncioi era atunci patronul Club F.T.E“, este mesajul transmis de Ovidiu Pârâianu pe pagina sa de Facebook, potrivit Adevarul.

 

Dincolo de această imagine, Petre Stăncioi era un personaj extrem de controversat la nivel local, încă din anii `90.

 

Descris de Gazeta de Sud, în 2001, drept "Părintele barurilor de noapte", care se lăuda că are „inamovibilitate“, Stăncioi "a fost implicat în afacericu vize Schengen, furturi, șantaj și infracțiuni cu violență."

 

sursă: Gazeta de Sud, 02.05.2001, via Digiteca Arcanum

 

Fugarul Petre Stăncioi, poreclit "pistolarul din Gorj" este căutat de 4 zile în întreaga țară și dat în consemn la frontieră, după ce l-a împușcat, cu premeditare, pe partenerul fostei soții, după care a fugit.

Bărbatul indicat de polițiști drept „pistolarul din Gorj“ este, de fapt, un sătean surdo-mut. Gafa uriașă a autorităților - FOTO