MENIU

Piscine periculoase descoperite de ANPC, în Deltă. Au fost ÎNCHISE temporar

Piscină cu tobogan. Poză arhivă

Inspectorii ANPC au aplicat amenzi de 35.000 de lei și au închis activitatea unui operator economic din Delta Dunării după ce s-au descoperit deficiențe grave.

O serie de deficiențe au fost constatate de comisarii Comandamentului Delta Dunării în urma verificărilor efectuate în Murighiol. 

Potrivit ANPC, au fost aplicate două amenzi contravenționale, în valoare de 35.000 de lei, la care s-au adăugat măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor la piscină și a utilizării toboganelor până la remedierea deficiențelor, cu propunere de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult șase luni.

Pintre abaterile constatate de comisarii ANPC se numără nerespectarea parametrilor fizico-chimici prevăzuti de lege, respectiv clor rezidual liber determinat de sub 0,3 mg/L, iar ph-ul apei peste 8,2;

Pisicina nu avea marcată adâncimea bazinului, în zonele în care acest lucru este obligatoriu, nu era prevăzută cu prediluviu, lipseau balustrade la treptele de ciment prin care se făcea accesul, lipsea discul negru pentru determinarea limpezimii apei.

Pe de altă parte, reprezentanţii ANPC susţin că nu au fost prezentate documente din care să reiasă durata medie de utilizare a toboganului din incintă şi nici efectuarea unor analize de risc în utilizare şi nu era afişat regulamentul de utilizare a toboganului.