MENIU

Pirați la Sulina! Participanții la un inedit festival se cinstesc la singurul mormânt din Europa al unui pirat recunoscut oficial

Un festival inedit a transformat Sulina într-o adevărată vedetă a Deltei Dunării. Sute de oameni s-au strâns pentru trei zile de distracție în cel mai estic oraș al României, unde are loc Parastasul Piraților Nepomeniți. 

 Evenimentul are loc în cimitirul orașului, care este plin de mistere și de legende. Aici se află singurul mormânt atestat al unui pirat, din toată Europa.

Organizatorul Parastasului Piraților este un bucureștean, îndrăgostit de Sulina și fascinat de legenda piratului, iar ideea a atras sute de adepți.

Evenimentul este la cea de-a șasea ediție. A devenit atât de popular încât locurile de cazare din Sulina au fost rezervate cu câteva luni în avans. 

Locul este ales pe bună dreptate, întrucât în cimitirul din Sulina (Tulcea) se află singurul mormânt atestat al unui pirat, din toată Europa. 

Ghiorghios Kontoguris, născut în Kefalonia, a murit la 25 martie 1871, chiar de Ziua Internaţională a Greciei. Pe piatra să funerară este inscripţionat pentru eternitate simbolul piraţilor  craniul cu două oase încrucişate. Se spune că avea și o comoară, așa cum îi șade bine oricărui pirat, ascunsă și pierdută pe vecie, undeva pe malul mării. Unii localnici spun că a murit spânzurat pentru faptele sale, alții - că a fost împușcat în timp ce prăda o corabie. 

Mai multe articole despre:
pirat festival sulina