MENIU

"Piramida holografică", fenomenul unic care a adunat mii de curioşi pe Ceahlău. Ce au văzut

Piramida holografică

Mii de oameni au urcat pe Ceahlău pentru a vedea "piramida holografică", despre care se spune că este vizibilă doar pe 6 august. Salvamontiştii îi iau în derâdere pe cei care cred astfel de poveşti.

Peste 2000 de persoane au urcat pe Ceahlău, de Ziua Muntelui pentru a vedea piramida despre care unii sunt convinși că se vede doar pe 6 august, scrie mesagerulneamt.ro 

Din nefericire, cei care au urcat pe Toaca, nu au văzut nimic. Efortul lor de a urca noaptea pentru a ajunge la şase dimineața sus, a fost răsplătit cu niște nori care n-au lăsat loc fenomenului "unic": piramida holografică. Şeful Salvamont Neamț, Raul Papalicef, spune că de fapt sunt vreo trei piramide, care se văd multe zile dintr-un an.

"Măcar 60 % din români cred că Maica Domnului s-a născut undeva între Vaslui și Bârlad, că de aia a zis și Papa că e grădina Maicii Domnului. Așa știu ei, deci totul e acolo. Dacă-i întrebi cine a scris Biblia, a fost Mihai Eminescu sau Ion Creangă, sau amândoi, dar oricum a fost unul de-al nostru că-i român, și bineînțeles toți sfinții sunt de-ai noștri, din popor. Și ajungem la ziua de 6 august, când numai atunci se vede acea piramidă pe Ceahlău, pe care ei nu știu încă în ce fel s-o lege de sărbătoarea religioasă. M-au întrebat de pe la posturi de televiziune de la care aveam pretenții cum numai în acea zi se vede piramida. Am răspuns că numai în acea zi răsare soarele și-n rest e noapte, ca în capetele lor. M-au tăiat pe loc. Eu dacă spun că mai sunt două pe Ceahlău, se vede una dimineața și sunt două pe apus, din care una e splendidă, aduc aici toată țara. Dar e normal ca una care se vede pe răsărit să se vadă și pe apus, nu-i logic? Ziua muntelui este o sărbătoare solară cu rădăcini de 3000 de ani înaintea erei noastre. Aia este legată de fenomenul piramidei. De schimbat la față nu știu cine se schimbă în afară de noi care cărăm, cu targa, enoriași de 120 kg, care merg la schit în sandale", a declarat Raul Papalicef.

Mai multe articole despre:
Ceahlău piramida holografică ziua muntelui