MENIU

Pintea dă alerta: 85 de cazuri de gripă în şcolile din Capitală, risc de închidere a unităţilor

Sorina Pintea, la Realitatea TV

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, dă alerta: avem 85 de cazuri de gripă în şcolile din Capitală, iar în funcţie de evoluţia din zilele următoare, marţi decidem dacă vom declara epidemie, a afirmat Pintea pentru Digi24. 

Ministrul Sănătăţii a precizat că, în funcţie de monitorizările pe care le oferă unităţile şcolare privind evoluţia gripei în rândul elevilor, ministerul pe care-l conduce poate face recomandări, însă decizia finală aparţine Ministerului Educaţiei şi inspectoratelor şcoale. 

„Decizia suspendării cursurilor se poate lua punctual de către Inspectoratul Școlar în colaborare cu DSP-urile acolo unde este necesar. Opinia mea personală este că ar trebui să se ia măsurile cele mai dure în acest moment pentru că situaţia este îngrijorătoare”, a spus minsitrul Sănătății.

Sorina Pintea a mai precizat că stocul de vaccin antigripal este suficient în acest moment, de aproximativ 24.000 de doze şi că din acest punct de vedere nu sunt probleme.   

Conform raportărilor Institutului Naţional de Sănătate Publică, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca şi săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat, arată Ministerul Sănătăţii.

În cazul în care şi a treia săptămâna consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarată oficial epidemia de gripă.

Mai multe articole despre:
gripa Pintea