MENIU

Piloții polonezi, la un pas să-și piardă VIAȚA! Detalii șocante despre INCIDENTUL AVIATIC de la Marea Neagră - Filmul unei TRAGEDII evitate "la mustață"

Avion rusesc - Captură video

Apar detalii de ultimă oră în cazul incidentului de deasupra Mării Negre, la doar câteva zeci de kilometri de țara noastră, atunci când un avion de vânătoare rusesc a interceptat și aproape a doborât o aeronavă de supraveghere poloneză, care decolase de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța. Din datele făcute publice de polonezi, avionul de luptă al rușilor ar fi tăiat calea aparatului de zbor la o distanță de doar 5 metri. Piloții din Polonia au pierdut controlul aeronavei pentru o scurtă perioadă de timp, ca urmare a turbulențelor puternice.

Conform unui comunicat transmis de Poliția de Frontieră din Polonia, căreia aparține avionul de supraveghere, pilotul rus s-ar fi apropiat, în total, de trei ori de aeronavă. A făcut mai multe manevre periculoase în încercarea de a îi intimida pe piloții polonezi. În timpul uneia dintre aceste manevre, avionul de vânătoare rusesc ar fi... tăiat, practic, calea aeronavei, din estimările piloților, la o distanță de doar cinci metri. Turbulențele extrem de puternice cauzate de această manevră au făcut ca aparatul de zbor să devină aproape imposibil de controlat. Acesta a pierdut puternic din altittudine iar piloții s-au străduit din răsputeri pentru a recăpăta controlul, ceea ce au și reușit, în final.

Ca să înțelegem raportul de forțe, cei doi piloți polonezi, împreună cu alți trei ofițeri ai poliției de frontieră, se aflau la bordul unui Let L410, un avion cu rază scurtă de acțiune, care a intrat prima oară în serviciu în 1970. Acesta este propulsat de două motoare cu elice, ajunge la cel mult 8000 de metri altitudine și cântărește, cu totul, puțin peste șase tone și jumătate. Avionul de vânătoare rusesc, Suhoi Su-35, este, în schimb, un aparat de zbor modern, supersonic, introdus în 2014. Cântărește până la 34 de tone și este propulsat de două motoare cu reacție, extrem de puternice. Acum, gândiți-vă la momentul în care vă aflați într-o mașină mică, depășită în viteză de un TIR. Vehiculul se clatină ușor, în general. Iar acum, amplificați acest scenariu până în punctul în care curentutl de aer vă face să pierdeți controlul volanului. Cam asta au pățit și piloții polonezi.

Modul în care au acționat piloții ruși seamănă izbitor cu felul în care s-a petrecut un incident similar, tot deasupra mării negre, acum nici măcar o lună. Atunci, două avioane rusești de tip Suhoi 27, au doborât o dronă americană, tot după ce au zburat periculos de aproape de aceasta. 

Citește și Polonia confirmă incidentul cu avionul aterizat la baza Kogălniceanu. "Manevre agresive și periculoase" ale Rusiei