MENIU

Pierdere uriașă a flotei ruse din Marea Neagră: A fost distrus remorcherul cu arme și soldați pentru Insula Șerpilor - Momentul atacului

Pierdere uriașă a flotei ruse din Marea Neagră: A fost distrus remorcherul cu arme și soldați pentru Insula Șerpilor - Momentul atacului

Pierdere uriașă în flota rusă din Marea Neagră după scufundarea crucișătorului Moscova acum două luni. 

Marina ucraineană a anunțat că a lovit remorcherul rusesc de salvare Spasatel Vasily Bekh, despre care spune că se afla în procesul de „transport de muniții, arme și personal al Flotei Mării Negre către Insula Șerpilor”.

Anunțul a fost făcut și de șeful administrației militare Odesa, Maxim Marchenko, pe canalul de Telegram, potrivit Unian.net.

„În această dimineață, în Marea Neagră, rachetele Harpoon au lovit remorcherul Flotei Mării Negre Vasily Bekh, în timp ce transportau muniție, arme, personal și sistemul de apărare antiaeriană TOR către Insula Șerpilor. Salutați echipajul crucișatorului Moskva!", a notat acesta în mesajul transmis pe rețelele de socializare, referindu-se la scufundarea navei-amiral Moscova, crucișătorul-vedetă al flotei ruse, după ce a fost bombardată acum două luni, pe 14 aprilie 2022.

„Cel puțin 70% din echipaj a fost deja afectat. Soarta celorlalți este necunoscută. Navele ruse încearcă să efectueze o operațiune de căutare și salvare”, relatează Unian.net.

Remorcherul „Vasily Bekh” (indicativ SB-379) a intrat în componența Flotei ruse de la Marea Neagră în 2017.