MENIU

Pictează halucinațiile induse de schizofrenie. Desenele ei sunt fascinante!

Kate are 18 ani, iar talentul ei la desen este ieșit din comun. Nu doar în privința tehnicii și armoniei culorilor, dar temele desenelor și imaginația ei debordantă sunt date de halucinațiile pe care le are în mod frecvent, din cauza unei patologii psihice cu care a fost diagnosticată în urmă cu un an.

Tânăra artistă susține că dintotdeauna a fost atrasă de latura creativă, dar a început să ia totul în serios după ce halucinațiile cauzate de o formă de schizofenie se agravaseră.

Kate povestește că aude diverse sunete și voci și vede lucruri precum ochi și figuri umane, ori insecte cere apar de sub pat, sau din diverse cotloane.

„Detest expresia «bolnav mintal». Aceasta implică faptul că ești o persoană compromisă și distrusă. Din păcate, imediat ce spun oamenilor cu ce mă confrunt, simt că încep să mă privească strict prin prisma acestui lucru. Ei văd doar stigmatul indus de mass media și stereotipurile inexacte, portretizare de Hollywood. Tomai de aceea sunt atât de deschisă în legătută cu ceea ce trăiesc eu”, susține Kate.

„Desenul mă ajută să fac față halucinațiilor. Văd diverse fețe, gângănii, sau ochi dezmembrați, ori efecte auditive, sunete, voci.

„Îmi apar instecte de multe ori, deoarece depresia mă face să mă simt insignifiantă ca o muscă. Am emoții foarte intense, iar vocile îmi spun să dau foc lucrurilor din jurul meu.

Cele mai grele provocări pentru mine sunt anxietatea, paranoia, depresia, comunicarea, organizarea și gestionarea emoțiilor.

Nu este ușor să trăiești cu așa ceva și poate fi debilitant, dar nu trăiesc pe străzi țipând că am fost  răpită de extratereștri. Nu vreau să spun că nu sunt oameni care au simptome mult mai severe. Dar, dincolo de acestea, există, de asemenea, oameni ca mine, care stau acasă, de cele mai multe ori izolați în camera lor. Este un spectru de simptome cu niveluri de severitate diferite. Experiența fiecărei persoane este unică.”