MENIU

Petrecere privată terminată cu...amendă, în Brăila. Pe lângă cadou, petrecăreții au de plătit 17.500 de lei

Zece persoane care participau la o petrecere privată au fost amendați de polițiștii din Brăila pentru încălcarea restricțiilor impuse de autorități. Pe lângă cadou, petrecăreții trebuie să scoată bani din buzunar pentru achitarea amenzii de 17.500 de lei.

Poliţiştii brăileni au amendat zece persoane care participau la o petrecere privată organizată cu ocazia unei aniversări, potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.

Poliţişti din oraşul Ianca s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la un imobil de pe raza oraşului avea loc un eveniment privat la care participau mai multe persoane. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că proprietarul imobilului, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, a organizat o petrecere cu ocazia aniversării zilei de naştere, la care participau alte nouă persoane.

Cu această ocazie au fost aplicate zece sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.500 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, au fost luate măsuri de intrare în legalitate, desfăşurarea evenimentului fiind întreruptă.

IPJ Brăila reaminteşte faptul că este interzisă organizarea de evenimente private, gen nunţi, botezuri, mese festive, aniversări, atât în spaţiile deschise, cât şi în spaţiile închise.