MENIU

Petre Daea, despre laptele produs în laborator: „Dacă nu luăm măsuri acum, vom avea o situație dificilă peste câțiva ani”

Petre Daea, ministrul Agriculturii

Minstrul Agriculturii, Petre Daea, a avertizat, marți, la Realitatea PLUS, că trebuie luate măsuri urgente pentru a nu ne confrunta cu o situație dificilă. Afirmațiile vin în contextul în care laptele de vacă ar putea fi, în curând, înlocuit de un produs făcut în laborator.

Laptele de vacă ar putea fi, în curând, înlocuit de un produs făcut în laborator. Cercetătorii spun că are aceeași compoziție biochimică pe care o are laptele animal. Este produs printr-un proces numit „fermentație de precizie” care produce celule asemănătoare cu proteina din lapte. 

„Dacă nu luăm măsuri acum, vom avea o situație dificilă peste câțiva ani. Este o serie întreagă de interpretări, în momentul în care a apărut în țară acest fenomen de secetă pedologică. Interpretările au început să fie mai insistente și mai ascuțite, din punct de evdere al interesului public. Sigur că și eu am conexiunea necesară din punct de vedere tehnică, misiunea mă determină să fiu la curent și, în același timp, să gândesc proiecte în complexul acesta factorial, pentru a putea răspunde la provocările momentului.

Suntem într-o situație în care cu adevărat trebuie să facem ce știm bine și ce s-a consacrat de-a lungul vremii, având în vedere că solul trebuie lucrat, trebuie întreținut, în așa fel încât să avem ce ne trebuie”, a precizat ministrul, la Realitatea PLUS.

Mai multe articole despre:
Petre Daea lapte sintetic